Recepty » Vepřové maso » Kýta na žampionech s omáčkou

Kýta na žampionech s omáčkou

Vepřové maso na žampionech nebo na houbách s omáčkou. Jednoduchá příprava vepřového masa. Jako přílohu zvolíme knedlík nebo rýži.

Suroviny:
500 g vepřové kýty nakrájené na plátky
200 – 300 g žampionů nebo pokud máme nasbírané houby, lze je použít také
pepř, sůl, mletá paprika
olej
1 lžíce mouky rozmíchané v teplé vodě dohladka na zahuštění
1 cibule

Postup přípravy

Maso z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi nejprve krátce opečeme nakrájenou cibuli. Dáváme pozor, aby se nespálila. Potom na ni dáme maso a z obou stran necháme krátce opékat. Posypeme mletou sladkou paprikou a přidáme žampiony nakrájené na plátky. Podlijeme vodou a necháme přiklopené pokličkou dusit, dokud není maso měkké. To může trvat třeba i hodinu. Záleží na kvalitě masa. Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou. Pokud je to nutné, přidáme ještě vodu, aby bylo dost omáčky. Necháme ještě prohřát a důkladně promícháme. Nakonec dochutíme solí, pokud je to potřeba a můžeme podávat buď s knedlíkem nebo s rýží.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Přírodní vepřové kotlety

» Kotlety s česnekem a paprikou

» Minutka z kotlety (nebo z kuřecího)

» Kotlety s rajčaty

» Vepřová kýta s kurkumou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt