Recepty » Vepřové maso » Kýta na žampionech s omáčkou
Vepřové maso na žampionech nebo na houbách s omáčkou. Jednoduchá příprava vepřového masa. Jako přílohu zvolíme knedlík nebo rýži.
Suroviny:
500 g vepřové kýty nakrájené na plátky
200 – 300 g žampionů nebo pokud máme nasbírané houby, lze je použít také
pepř, sůl, mletá paprika
olej
1 lžíce mouky rozmíchané v teplé vodě dohladka na zahuštění
1 cibule
Maso z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi nejprve krátce opečeme nakrájenou cibuli. Dáváme pozor, aby se nespálila. Potom na ni dáme maso a z obou stran necháme krátce opékat. Posypeme mletou sladkou paprikou a přidáme žampiony nakrájené na plátky. Podlijeme vodou a necháme přiklopené pokličkou dusit, dokud není maso měkké. To může trvat třeba i hodinu. Záleží na kvalitě masa. Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou. Pokud je to nutné, přidáme ještě vodu, aby bylo dost omáčky. Necháme ještě prohřát a důkladně promícháme. Nakonec dochutíme solí, pokud je to potřeba a můžeme podávat buď s knedlíkem nebo s rýží.
Diskuse k článku (0)
» Kotlety s česnekem a paprikou
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Kuřecí maso s omáčkou se špenátem
» Krůtí maso s mozzarellou a bylinkami
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt