Recepty » Vepřové maso » Kotlety s česnekem a paprikou
Kotlety se zeleninou, kořením a s hořčicí a jako přílohu zvolíme rýži.
Suroviny:
4 plátky vepřové pečeně bez kosti
hořčice
drcený kmín
1 cibule
1 paprika
sůl
pepř
provensálské bylinky
2 stroužky česneku nebo 1 lžička sušeného česneku
olej
Plátky masa naklepeme rukou a po krajích několikrát nařízneme. Posypeme pepřem a osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozdělíme na dílky a papriku na kostky. Na pánev dáme olej a orestujeme plátky masa z obou stran. Maso vyndáme, vložíme zeleninu a stáhneme trochu oheň nebo varnou desku, aby se zelenina nepřipálila. Na maso dáme prolisovaný nebo sušený česnek, posypeme provensálským kořením, potřeme hořčicí a posypeme drceným kmínem.
Dáme zpět do pánve na zeleninu a ještě několik minut opékáme. Potom podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a necháme dusit asi 40 – 60 minut. Průběžně promícháváme zeleninu a podléváme vodou, aby se nic nepřipálilo. Když je maso měkké, ochutnáme a případně můžeme ještě osolit. Dáme na talíře a maso podáváme s rýží, kterou smícháme s upečenou zeleninou.
Diskuse k článku (0)
» Zapečené kotlety se smetanou
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt