Recepty » Vepřové maso » Kotlety s česnekem a paprikou

Kotlety s česnekem a paprikou

Kotlety se zeleninou, kořením a s hořčicí a jako přílohu zvolíme rýži.

Suroviny:
4 plátky vepřové pečeně bez kosti
hořčice
drcený kmín
1 cibule
1 paprika
sůl
pepř
provensálské bylinky
2 stroužky česneku nebo 1 lžička sušeného česneku
olej

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme rukou a po krajích několikrát nařízneme. Posypeme pepřem a osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozdělíme na dílky a papriku na kostky. Na pánev dáme olej a orestujeme plátky masa z obou stran. Maso vyndáme, vložíme zeleninu a stáhneme trochu oheň nebo varnou desku, aby se zelenina nepřipálila. Na maso dáme prolisovaný nebo sušený česnek, posypeme provensálským kořením, potřeme hořčicí a posypeme drceným kmínem.

Dáme zpět do pánve na zeleninu a ještě několik minut opékáme. Potom podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a necháme dusit asi 40 – 60 minut. Průběžně promícháváme zeleninu a podléváme vodou, aby se nic nepřipálilo. Když je maso měkké, ochutnáme a případně můžeme ještě osolit. Dáme na talíře a maso podáváme s rýží, kterou smícháme s upečenou zeleninou.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Zapečené kotlety se smetanou

» Přírodní kotlety bez tuku

» Kotlety s jalovcem

» Kýta pečená na žampionech a cibuli

» Pečeně v pikantní omáčce

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt