Recepty » Vepřové maso » Minutka z kotlety (nebo z kuřecího)
Minutky jsou oblíbenou úpravou masa. Jsou rychle připravené a navíc i chutné. Připravit si je můžeme z vepřového nebo kuřecího masa. Přidáme k nim cibuli a žampiony.
Suroviny:
2 ks vepřové pečeně nebo kuřecích prsou
sušený česnek
mletá červená paprika
1 lžička tymiánu
pepř
sůl
1 cibule
200 g žampionů
olej
Maso naklepeme rukou a z obou stran osolíme s opepříme. Z jedné strany posypeme tymiánem, sušeným česnekem a mletou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka a na dílky, žampiony na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj maso. Opékáme asi 4 minuty. Přidáme žampiony a rozprostřeme je rovnoměrně po pánvi. Otočíme maso a opět ho posypeme tymiánem, česnekem a paprikou. Pečeme dalších 5 – 7 minut. Po otočení přidáme i připravenou cibuli. Žampiony a cibuli průběžně promícháváme, aby se nepřipálily. Stejně tak občas přemístíme maso. Do masa nepícháme nožem ani vidličkou. Když je vše hotové, podáváme s bramborami nebo s bramborovými hranolky a vhodná je také tatarka.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
» Svíčková na smetaně z vepřové kýty
» Kýta na žampionech s omáčkou
» Obalované rybí filé s česnekem
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt