Recepty » Vepřové maso » Minutka z kotlety (nebo z kuřecího)

Minutka z kotlety (nebo z kuřecího)

Minutky jsou oblíbenou úpravou masa. Jsou rychle připravené a navíc i chutné. Připravit si je můžeme z vepřového nebo kuřecího masa. Přidáme k nim cibuli a žampiony.

Suroviny:
2 ks vepřové pečeně nebo kuřecích prsou
sušený česnek
mletá červená paprika
1 lžička tymiánu
pepř
sůl
1 cibule
200 g žampionů
olej

Postup přípravy

Maso naklepeme rukou a z obou stran osolíme s opepříme. Z jedné strany posypeme tymiánem, sušeným česnekem a mletou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka a na dílky, žampiony na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj maso. Opékáme asi 4 minuty. Přidáme žampiony a rozprostřeme je rovnoměrně po pánvi. Otočíme maso a opět ho posypeme tymiánem, česnekem a paprikou. Pečeme dalších 5 – 7 minut. Po otočení přidáme i připravenou cibuli. Žampiony a cibuli průběžně promícháváme, aby se nepřipálily. Stejně tak občas přemístíme maso. Do masa nepícháme nožem ani vidličkou. Když je vše hotové, podáváme s bramborami nebo s bramborovými hranolky a vhodná je také tatarka.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Kotlety po myslivecku

» Švýcarský guláš

» Pečeně s rajčaty bez tuku

» Kotlety s česnekem a paprikou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2022 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt