Recepty » Vepřové maso » Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety na pepři v kombinaci s houbovou omáčkou a jako příloha brambory.

Suroviny:
4 kotlety
1 cibule
sušený česnek
koření na steak
Pepř, sůl
2 lžíce sójové omáčky
150 g žampionů nebo jiných hub
1 smetana

Postup přípravy

Kotlety nakrájené na plátky opepříme, posypeme sušeným česnekem a kořením na steak a polijeme sójovou omáčkou. Na pánvi rozehřejeme olej a maso opékáme z obou stran asi celkem 10 minut, spíše na mírnějším ohni nebo na menší teplotě na sklokeramické desce. Když je maso dostatečně tepelně upravené, osolíme ho a dáme do vyhřáté nádoby, aby nám nevychladlo. Na pánev dáme cibuli, počkáme chvilku až zesklovatí a přidáme houby. Zalijeme smetanou a necháme několik minut prohřívat. Omáčku naředíme tak, aby nebyla moc hustá, ale ani řídká. Podle chuti osolíme. Na talíř dáme maso, zalijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a posypeme petrželovou natí.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Kýta pečená na žampionech a cibuli

» Pečeně v pikantní omáčce

» Pečeně s rajčaty bez tuku

» Kotlety s česnekem a paprikou

» Minutka z kotlety (nebo z kuřecího)

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2022 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt