Recepty » Drůbež » Pečená krůta
Krůtu si obvykle dopřáváme ve sváteční dny. Nic však nebrání tomu, abychom si ji upekli kdykoliv během roku. Lze ji podávat s knedlíkem a zelím či bramborovým salátem.
Suroviny:
1 krůta asi 3 kg
1 cibule
½ másla
asi 100 g uzené slaniny
sůl, kmín
Krůtu očistíme, uřízneme křídla, ty uvaříme v polévce. Dáme do pekáče, dobře prosolíme a prsíčka prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny na klínky a rozčtvrcenou cibuli dáme vedle do pekáče. Přidáme kmín, obložíme nakrájeným máslem, podlijeme vodou (asi 3 dcl) a dáme péct do trouby asi 20 minut na 220°C a potom teplotu stáhneme asi na 160 – 180 °C a propékáme asi 3 hodiny. Během pečení podléváme výpekem. Podáváme s knedlíkem a červeným zelím, nebo s bramborovým salátem.
Diskuse k článku (0)
» Kuřecí směs na čínský způsob
» Houbová omáčka se smetanou a knedlíkem
» Bramboračka s čerstvými houbami
» Vánočka s rozinkami a mandlemi
» Rizoto z kuřecího s paprikou
» Rybí filé s bylinkami a žampiony
» Knedlík s vajíčkem a paprikou
» Masová fit směs s těstovinami
Copyright © 2010 - 2019 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt