Recepty » Vepřové maso » Vepřová kýta na víně

Vepřová kýta na víně

Kvalitní vepřové maso připravené na víně, česneku, celeru a mrkvi podávané s bramborami.

Suroviny:
0,75 kg vepřové kýty
špek na prošpikování
3 mrkve
kousek celeru
cibule
mletá paprika, pepř, sůl
1,5 dcl bílého vína
1 dcl vody
olej nebo sádlo na pečení
3 stroužky česneku

Postup přípravy

Maso se prošpikuje špekem, protáhne se nakrájeným česnekem a jednou nakrájenou mrkví. Opepřit, osolit a prudce opéct ze všech stran na pánvi na oleji nebo sádle, aby se maso zatáhlo. Vyjmout maso. Nakrájet celer, cibuli, zbylé mrkve, nasypat do pánve po masu, a ve výpeku péct cca 15 minut. V průběhu pečení posypat červenou paprikou a vmíchat do zeleniny. Potom dát maso se zeleninou dohromady do pečící mísy, polít vínem a 1 dcl vody, přikrýt a dusit do změknutí v troubě na 220°C. Nakrájet na plátky, zeleninu propasírovat a sos použít na polití pokrmu. Podáváme s bramborami nebo kroketami.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Lahůdkový bůček

» Vepřová pečeně s brukvovým zelím

» Segedínský guláš

» Čertovský špíz

» Vepřová pečeně na zelí

» Pikantní závitky

» Pečené vepřové plátky se sýrem a šunkou

» Pečená krkovice v alobalu

» Vepřové maso na česneku

» Pikantní vepřové maso v balíčku

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt