Recepty » Vepřové maso » Vepřová kýta na víně
Kvalitní vepřové maso připravené na víně, česneku, celeru a mrkvi podávané s bramborami.
Suroviny:
0,75 kg vepřové kýty
špek na prošpikování
3 mrkve
kousek celeru
cibule
mletá paprika, pepř, sůl
1,5 dcl bílého vína
1 dcl vody
olej nebo sádlo na pečení
3 stroužky česneku
Maso se prošpikuje špekem, protáhne se nakrájeným česnekem a jednou nakrájenou mrkví. Opepřit, osolit a prudce opéct ze všech stran na pánvi na oleji nebo sádle, aby se maso zatáhlo. Vyjmout maso. Nakrájet celer, cibuli, zbylé mrkve, nasypat do pánve po masu, a ve výpeku péct cca 15 minut. V průběhu pečení posypat červenou paprikou a vmíchat do zeleniny. Potom dát maso se zeleninou dohromady do pečící mísy, polít vínem a 1 dcl vody, přikrýt a dusit do změknutí v troubě na 220°C. Nakrájet na plátky, zeleninu propasírovat a sos použít na polití pokrmu. Podáváme s bramborami nebo kroketami.
Diskuse k článku (0)
» Vepřová pečeně s brukvovým zelím
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Jablkový moučník s čokoládou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt