Recepty » Vepřové maso » Vepřová pečeně s brukvovým zelím
Suroviny:
1 kg vepřového masa (bůček, kotleta nebo plece)
5 brukví (pozor nedřevnatých)
sůl, kmín, ocet, cukr
cibule, česnek
Maso omyjeme, nakrájíme cibuli, česnek na drobno dáme do pečící mísy na dno a položíme maso osolené, okmínované a trochu podlijeme vodou. Pečeme při 200°C asi 90 minut. Upečeme do červena, pokud je maso libové, přidáme trochu sádla.
Brukve oloupeme a nastrouháme na nudličky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme nastrouhané brukve, osolíme, okmínujeme a zalijeme vodou.Dusíme do měkka, až se vydusí voda. Přidáme cukr, ocet, ještě dosolíme podle potřeby. Zelí má být sladkokyselé
Pokud se vám urodilo větší množství cukety, lze ji zpracovat stejným způsobem. K pečenému masu je to skvělá příloha místo zelí. Nechá se zpracovat i větší množství, hotové necháme vychladnout a potřebné množství dáme do sáčků a zmrazíme. V případě potřeby pouze rozmrazíme a ohřejeme. Vůbec nic se nezkazí na kvalitě.
Přílohou k tomuto jídlu jsou houskové knedlíčky
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
» Svíčková na smetaně z vepřové kýty
» Kýta na žampionech s omáčkou
» Obalované rybí filé s česnekem
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt