Recepty » Vepřové maso » Vepřová pečeně s brukvovým zelím

Vepřová pečeně s brukvovým zelím

Suroviny:
1 kg vepřového masa (bůček, kotleta nebo plece)
5 brukví (pozor nedřevnatých)
sůl, kmín, ocet, cukr
cibule, česnek

Postup přípravy

Maso omyjeme, nakrájíme cibuli, česnek na drobno dáme do pečící mísy na dno a položíme maso osolené, okmínované a trochu podlijeme vodou. Pečeme při 200°C asi 90 minut. Upečeme do červena, pokud je maso libové, přidáme trochu sádla.

Brukvové zelí - postup přípravy

Brukve oloupeme a nastrouháme na nudličky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme nastrouhané brukve, osolíme, okmínujeme a zalijeme vodou.Dusíme do měkka, až se vydusí voda. Přidáme cukr, ocet, ještě dosolíme podle potřeby. Zelí má být sladkokyselé

Cuketové zelí

Pokud se vám urodilo větší množství cukety, lze ji zpracovat stejným způsobem. K pečenému masu je to skvělá příloha místo zelí. Nechá se zpracovat i větší množství, hotové necháme vychladnout a potřebné množství dáme do sáčků a zmrazíme. V případě potřeby pouze rozmrazíme a ohřejeme. Vůbec nic se nezkazí na kvalitě.

Přílohou k tomuto jídlu jsou houskové knedlíčky

Diskuse k článku (0)


Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt