Recepty » Vepřové maso » Vepřová pečeně na zelí

Vepřová pečeně na zelí

Vepřové maso pečené na zelí, paprikách, cibuli a česneku, které dodají masu zajímavou chuť.

Suroviny:
1 a ½ kg vepřového masa půl na půl plece a bůček 2 cibule 4 stroužky česneku 1 sáček kysaného zelí 1 – 2 papriky sůl kmín

Postup přípravy

Připravíme si pečící nádobu. Na dno nakrájíme cibuli a česnek. Přidáme zelí a rozprostřeme, trochu ocukrujeme a promícháme cibulí. Maso nakrájíme na větší kostky a nastrkáme do zelí. Bůček může být tučnější. Mezi maso dáme nakrájenou papriku, vše osolíme, okmínujeme, podlijeme trochu vodou a přiklopené pečeme doměkka. Do červena opečeme odkryté. Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky. Dobré jsou i šťouchané brambory s cibulkou.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Vepřová roláda

» Vepřová panenka s hořčičnou omáčkou

» Bramborák s uzeným masem

» Plněná vepřová krkovice

» Závitky s asijskými nudlemi

» Vepřové závitky se sýrem

» Čertovský špíz

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt