Recepty » Vepřové maso » Vepřová pečeně na zelí
Vepřové maso pečené na zelí, paprikách, cibuli a česneku, které dodají masu zajímavou chuť.
Suroviny:
1 a ½ kg vepřového masa půl na půl plece a bůček
2 cibule
4 stroužky česneku
1 sáček kysaného zelí
1 – 2 papriky
sůl kmín
Připravíme si pečící nádobu. Na dno nakrájíme cibuli a česnek. Přidáme zelí a rozprostřeme, trochu ocukrujeme a promícháme cibulí. Maso nakrájíme na větší kostky a nastrkáme do zelí. Bůček může být tučnější. Mezi maso dáme nakrájenou papriku, vše osolíme, okmínujeme, podlijeme trochu vodou a přiklopené pečeme doměkka. Do červena opečeme odkryté. Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky. Dobré jsou i šťouchané brambory s cibulkou.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
» Svíčková na smetaně z vepřové kýty
» Kýta na žampionech s omáčkou
» Obalované rybí filé s česnekem
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt