Recepty » Vepřové maso » Segedínský guláš
Suroviny:
½ kg vepřové plece
½ kg vepřového bůčku
4 cibule
2 stroužky česneku
asi ½ kg syrového zelí
sladkou papriku (asi 2 lžíce)
sůl, pepř, majoránku
Maso nakrájíme na kostky, zelí překrájíme nadrobno. Cibuli a česnek rovněž nakrájíme a orestujeme na sádle. Potom vložíme maso a necháme opéct. Přidáme papriku, sůl, pepř, ještě obrátíme vařečkou a zalijeme horkou vodou. Přidáme zelí a dusíme doměkka. Zahustíme 2 rovnými lžícemi hladké mouky rozmíchané ve sklenici studené vody a ještě chvíli provaříme. Je možné dochutit smetanou, ale není to nutné. Nakonec dochutíme majoránkou. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Diskuse k článku (1)
» Vepřová pečeně s brukvovým zelím
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Panzanella - salát z rajčat a chleba
» Jablkový moučník s čokoládou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt