Recepty » Vepřové maso » Vepřové maso na česneku

Vepřové maso na česneku

Libové vepřové maso pečené na česneku podávané s dušenou rýží.

Suroviny:
pro 4 osoby
asi 1 kg vepřové kýty
1 cibule
5 stroužků česneku
sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké plátky asi 3 – 4 na osobu. Česnek prolisujeme, maso osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a necháme asi hodinu ležet. Na větší pánvi orestujeme cibuli dorůžova, přidáme maso, po všech stranách opečeme a za stálého podlévání dusíme doměkka. Získaný sosík trošku zahustíme moukou nebo hotovou jíškou. Podáváme s dušenou rýží.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Lahůdkový bůček

» Vepřová pečeně s brukvovým zelím

» Čertovský špíz

» Vepřová pečeně na zelí

» Vepřové maso s kedlubnami

» Pikantní závitky

» Pečené vepřové plátky se sýrem a šunkou

» Pečená krkovice v alobalu

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt