Recepty » Vepřové maso » Vepřové maso na česneku
Libové vepřové maso pečené na česneku podávané s dušenou rýží.
Suroviny:
pro 4 osoby
asi 1 kg vepřové kýty
1 cibule
5 stroužků česneku
sůl, pepř, olej
Maso nakrájíme na tenké plátky asi 3 – 4 na osobu. Česnek prolisujeme, maso osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a necháme asi hodinu ležet. Na větší pánvi orestujeme cibuli dorůžova, přidáme maso, po všech stranách opečeme a za stálého podlévání dusíme doměkka. Získaný sosík trošku zahustíme moukou nebo hotovou jíškou. Podáváme s dušenou rýží.
Diskuse k článku (0)
» Vepřová pečeně s brukvovým zelím
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Jablkový moučník s čokoládou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt