Recepty » Ryby » Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky jsou alternativou ke klasickým karbanátkům z mletého masa. Jsou volbou pro ty, kteří dávají přednost rybám nebo nechtějí jíst tučná masa. Podáváme s bramborami.

Suroviny:
1 velká konzerva tuňáka cca 150 g
1 vejce
2 stroužky česneku
5 snítek tymiánu
strouhanka podle potřeby, aby směs držela vcelku
majoránka
1 menší cibule
sůl, pepř

Postup přípravy

Z tuňáka slijeme vodu, případně olej. Smícháme tuňáka, vejce, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný tymián, strouhanku, majoránku, sůl a pepř. Ze směsi vytvoříme karbanátky a obalíme je ve strouhance. Opečeme je buď na pánvi na oleji nebo v troubě na plechu s pečícím papírem na 180 – 200°C asi 15 - 20 minut. Výhodou pečení v troubě je menší množství tuku v karbanátku. Jako přílohu zvolíme vařené brambory, případně bramborovou kaši.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Losos s rajčatovou omáčkou

» Pečené filé na paprice

» Losos jako steak

» Filé na česneku

» Filé na víně

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2022 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt