Recepty » Ryby » Losos s rajčatovou omáčkou

Losos s rajčatovou omáčkou

Losos podávaný s rajčatovou omáčkou s bylinkami a s opečenými bramborami.

Suroviny:
2 porce lososa
1 konzerva sekaných rajčat
1 konzerva žampionů nebo balení čerstvých
1 lžička oregana
1 lžička bazalky
4 stroužky česneku
1 cibule
1 paprika
1 lžíce sójové omáčky
citron
sůl
pepř celý - nejlépe barevný
tymián

Postup přípravy

Pepř celý nadrtíme (množství podle velikosti porce, aby se rozprostřel rovnoměrně na plochu). Stroužky česneku prolisujeme, cibuli a papriku nakrájíme nadrobno. Žampiony nakrájíme na plátky. Rybu osolíme, polijeme šťávou z ½ citronu. Posypeme rozdrceným barevným pepřem, oreganem a potřeme 2 stroužky česneku. Dáme na několik hodin odležet. Na omáčku nejprve dáme na pánev trochu oleje, restujeme krátce cibuli, potom papriku, přidáme rajčata, žampiony, 2 stroužky prolisovaného česneku, sójovou omáčku, bazalku, oregano, osolíme, opepříme. Necháme opékat tak, aby zelenina, zejména paprika a cibule byly měkké. Případně můžeme podlít trochou vody. Necháme několik minut dusit.

Na pánev dáme trochu oleje a vložíme plátky lososa. Opékáme z obou stran asi po 5 minutách. Brambory nakrájíme na plátky, dáme na pečící papír na plech, osolíme, posypeme tymiánem a pokapeme trochu olejem a opékáme v troubě asi 20 minut na 180 - 200°C, podle trouby. Na konci by měly být brambory měkké a kraje by měly trochu zlátnout. Lososa dáme na talíře. Přidáme opečené brambory, polijeme připravenou omáčkou a můžeme přidat i čerstvou zeleninu.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Losos s citronem a koprem

» Losos se sójovou omáčkou

» Losos s žampiony

» Tuňák s rýží, mozzarellou a olivami

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2021 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt