Recepty » Ryby » Losos s rajčatovou omáčkou
Losos podávaný s rajčatovou omáčkou s bylinkami a s opečenými bramborami.
Suroviny:
2 porce lososa
1 konzerva sekaných rajčat
1 konzerva žampionů nebo balení čerstvých
1 lžička oregana
1 lžička bazalky
4 stroužky česneku
1 cibule
1 paprika
1 lžíce sójové omáčky
citron
sůl
pepř celý - nejlépe barevný
tymián
Pepř celý nadrtíme (množství podle velikosti porce, aby se rozprostřel rovnoměrně na plochu). Stroužky česneku prolisujeme, cibuli a papriku nakrájíme nadrobno. Žampiony nakrájíme na plátky. Rybu osolíme, polijeme šťávou z ½ citronu. Posypeme rozdrceným barevným pepřem, oreganem a potřeme 2 stroužky česneku. Dáme na několik hodin odležet. Na omáčku nejprve dáme na pánev trochu oleje, restujeme krátce cibuli, potom papriku, přidáme rajčata, žampiony, 2 stroužky prolisovaného česneku, sójovou omáčku, bazalku, oregano, osolíme, opepříme. Necháme opékat tak, aby zelenina, zejména paprika a cibule byly měkké. Případně můžeme podlít trochou vody. Necháme několik minut dusit.
Na pánev dáme trochu oleje a vložíme plátky lososa. Opékáme z obou stran asi po 5 minutách. Brambory nakrájíme na plátky, dáme na pečící papír na plech, osolíme, posypeme tymiánem a pokapeme trochu olejem a opékáme v troubě asi 20 minut na 180 - 200°C, podle trouby. Na konci by měly být brambory měkké a kraje by měly trochu zlátnout. Lososa dáme na talíře. Přidáme opečené brambory, polijeme připravenou omáčkou a můžeme přidat i čerstvou zeleninu.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
» Svíčková na smetaně z vepřové kýty
» Kýta na žampionech s omáčkou
» Obalované rybí filé s česnekem
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt