Recepty » Ryby » Filé na česneku
Filé z aljašské tresky na česneku a s opečenou zeleninou. Jako přílohu zvolíme brambory.
Suroviny:
4 ks filé z aljašské tresky
5 stroužků česneku
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce bazalky
1 lžička tymiánu
pepř, sůl, červená mletá paprika
1 cibule
1 paprika
Filé posypeme pepřem, bazalkou, tymiánem, mletou paprikou a sušeným česnekem. Papriku nakrájíme na proužky, cibuli na dílky a česnek nasekáme nadrobno. Na pánev dáme olej a krátce restujeme česnek. Přidáme filé a opékáme asi 2 minuty. Filé otočíme, posypeme i z druhé strany pepřem, bazalkou, tymiánem, paprikou, sušeným česnekem, přisypeme nakrájenou papriku, cibuli, zalijeme 2 lžícemi sójové omáčky a opékáme, potom překryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut na mírnější teplotě, aby se filé a zelenina nepřipálily, případně podlijeme vodou. Když se z větší části tekutina vypekla, podle chuti osolíme, dáme na talíře a podáváme s bramborami.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Kuřecí maso s omáčkou se špenátem
» Krůtí maso s mozzarellou a bylinkami
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt