Recepty » Ryby » Filé na česneku

Filé na česneku

Filé z aljašské tresky na česneku a s opečenou zeleninou. Jako přílohu zvolíme brambory.

Suroviny:
4 ks filé z aljašské tresky
5 stroužků česneku
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce bazalky
1 lžička tymiánu
pepř, sůl, červená mletá paprika
1 cibule
1 paprika

Postup přípravy

Filé posypeme pepřem, bazalkou, tymiánem, mletou paprikou a sušeným česnekem. Papriku nakrájíme na proužky, cibuli na dílky a česnek nasekáme nadrobno. Na pánev dáme olej a krátce restujeme česnek. Přidáme filé a opékáme asi 2 minuty. Filé otočíme, posypeme i z druhé strany pepřem, bazalkou, tymiánem, paprikou, sušeným česnekem, přisypeme nakrájenou papriku, cibuli, zalijeme 2 lžícemi sójové omáčky a opékáme, potom překryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut na mírnější teplotě, aby se filé a zelenina nepřipálily, případně podlijeme vodou. Když se z větší části tekutina vypekla, podle chuti osolíme, dáme na talíře a podáváme s bramborami.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Losos s rajčatovou omáčkou

» Filé z aljašské tresky na houbách s hořčicí

» Filé na grilu

» Pečené filé na paprice

» Losos jako steak

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2022 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt