Recepty » Těstoviny » Těstoviny s vepřovým bůčkem
Vepřový bůček je sice hodně tučný, ale když se s ním zachází rozumně, můžeme si z něj připravit chutné jídlo s těstovinami. Navíc je jídlo objemné a také levné.
Suroviny:
100 g vepřového bůčku (nejjednodušší nakrájený na plátky už upečený v balení)
150 - 200 g hub (lze použít i žampiony, buď čerstvé nebo v konzervě)
1 sklenička nebo konzerva naložených rajčat (ideálně vlastní výroby nebo případně koupené)
sůl, pepř
1 lžička bazalky a oregana
2 cibule
2 stroužky česneku
olej
500 g těstovin
Vepřový bůček nakrájíme na kostičky. V případě, že máme bůček koupený už upečený, bude jídlo rychleji hotové. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Houby nebo žampiony nakrájíme na plátky. Na pánev dáme olej a opečeme na něm bůček. Když je na pohled dostatečně opečený (kraje zlátnou), přidáme cibuli a česnek a ještě několik minut opékáme. Potom přidáme houby nebo žampiony, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a potom rajčata. Promícháme a přikryjeme poklicí a necháme dusit alespoň 10 minut. Nakonec smícháme s uvařenými těstovinami. Kdo chce, může si do jídla přidat asi 3 lžíce olivového oleje. Je to rychle udělané, chutné a také levné jídlo.
Diskuse k článku (0)
» Těstoviny s tuňákem, paprikami a žampiony
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt