Recepty » Vepřové maso » Pečeně v pikantní omáčce
Vepřové nudličky z kotlet na pikantní omáčce. Podávat můžeme s rýží nebo s bramborovými hranolky. S hranolky je maso chutnější, ale s rýží bude pokrm méně tučný.
Suroviny:
0,5 kg vepřové kotlety
1 sterilovaná zelenina moravanka s feferonkou
2 papriky
mletá paprika
koření na steak
pepř
3 lžíce kečupu
3 lžíce sójové omáčky
2 lžičky solamylu
1 cibule
Cibuli a papriky nakrájíme na proužky, maso na nudličky. Ze zeleniny slijeme nálev. Maso promícháme se solamylem, opepříme a posypeme kořením na steak. Na pánev dáme olej, restujeme nejprve cibuli a papriku. Potom přidáme maso, chvilku opékáme a pak přidáme sterilovanou zeleninu, sójovou omáčku, kečup, mletou papriku. Promícháme, podlijeme trochu vodou a dusíme asi 15 – 20 minut, až maso bude měkké. Podle chuti osolíme. Podáváme s kari rýží, s bramborovými hranolky nebo opečenými bramborami.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Jablkový moučník s čokoládou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt