Recepty » Vepřové maso » Kýta pečená na žampionech a cibuli
K pečení masa toho moc nepotřebujeme a jen s několika surovinami si můžeme připravit chutné jídlo.
Suroviny:
600 g vepřové kýty
1 cibule
200 g žampionů
pepř, sůl
Cibuli nakrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Maso nakrájíme asi na 1 cm silné plátky. Do zapékací mísy nalijeme vodu asi 1 cm a dáme na dno cibuli. Maso naklepeme rukou, z obou stran osolíme a opepříme a dáme na cibuli. Nakonec přidáme žampiony. Přiklopíme a dáme do trouby. Pečeme asi 1 hodinu přiklopené na 200 °C. Po hodině sundáme víko z mísy a necháme z vrchu opékat, aby maso dostalo zlatavou barvu. Potom promícháme, případně můžeme podlít vodou, pokud je to potřeba a případně můžeme podle chuti ještě osolit. Necháme ještě chvíli péct, aby bylo maso měkké. Podáváme s knedlíkem a špenátem.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt