Recepty » Vepřové maso » Kotlety s jalovcem
Kotlety pečené s jalovcem, pepřem, česnekem. Připravíme si k nim špenát a bramborové knedlíky se smaženou cibulkou.
Suroviny:
0,5 kg vepřových kotlet
10 kuliček jalovce
pepř celý podle chuti
1 cibule
5 stroužků česneku
1 balení špenátu
bramborové knedlíky
sůl
pepř
vajíčko
Vepřové kotlety nakrájíme na plátky. 3 stroužky česneku nakrájíme na plátky. Kuličky jalovce můžeme nadrtit, aby se aroma lépe dostalo k masu. Do zapékací mísy dáme trochu vody, poklademe plátky česneku, potom masa, posypeme celým pepřem a jalovcem. Osolíme, přiklopíme a dáme péct do trouby na 200°C. Pokud je to nutné, doléváme pod maso vodu. Asi po hodině pečení zkusíme, jak je maso měkké. Pokud už je měkčí, odkryjeme poklici a necháme maso opékat, aby chytilo zlatavou barvu.
Mezitím si připravíme špenát, který opepříme, osolíme a mícháme. Přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku a 1 vajíčko. Chvilku prohříváme, aby se vajíčko dobře tepelně upravilo. Uvaříme si bramborové knedlíky, nejednodušší jsou z prášku ale připravit si je můžeme i z čerstvých brambor. Na ně si opečeme nakrájenou cibulku na trošce oleje. Maso dáme na talíře, přidáme k němu špenát, bramborové knedlíky a posypeme připravenou osmaženou cibulkou.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
» Svíčková na smetaně z vepřové kýty
» Kýta na žampionech s omáčkou
» Obalované rybí filé s česnekem
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt