Recepty » Vepřové maso » Zapečené kotlety se smetanou

Zapečené kotlety se smetanou

Kotlety s bramborem zapečené se smetanou a sýrem. Ochucené paprikou, bylinkami a cibulí.

Suroviny:
6 – 8 plátků vepřových kotlet
Brambory podle potřeby
1 Paprika
Pepř
Sůl
1 Cibule
Bazalka, Oregáno, Pažitka (dohromady hrst bylinek)
Sýr nakrájený na kousky asi 150 g
Tvrdý strouhaný sýr 100 g
Smetana 250 ml

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme ho a opepříme. Papriku nakrájíme na kostky asi 2 cm. Cibuli nakrájíme na kolečka. Bazalku, oregáno a pažitku nasekáme. Sýr nakrájíme na menší proužky 2 x 1 cm. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do mísy pokládáme nejprve brambory, cibuli, maso, mezi ně nahodile dáváme kostky sýru a papriky a sypeme bylinky. Lehce můžeme jednotlivé vrstvy osolit. Končíme na povrchu vrstvou brambor. Nakonec zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Přikryjeme zapékací mísu a dáme do trouby. Pečeme celkem 2 hodiny při 180 – 200 °C, z toho 1 hodinu zakryté. Před podáváním zkusíme jak jsou uvařené brambory. Záleží na druhu, některým stačí kratší doba, jiné jsou měkké až po delší době. Když jsou maso i brambory hotové, naporcujeme jídlo v míse a podáváme na talíře.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Burgundská pečeně

» Bavorské vepřové závitky

» Kotlety s cuketou a s těstovinami

» Bylinková minutka z kotlet

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt