Recepty » Moučníky » Jablkový moučník s čokoládou
Jablkové moučníky jsou oblíbené, zvláště v době sklizně, kdy jich je nadbytek a mnozí mají jablka ze své zahrady. Výhodou tohoto moučníku je, že nemusíme dělat těsto ručně a nemusíme dělat kynuté těsto. Z toho důvodu je rychle připravený a navíc je ozdobený čokoládou.
Suroviny:
500g polohrubé mouky
200 ml mléka
4 vejce
150 g cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
½ Héry nebo másla
2 lžíce rumu
6 jablek
2 lžíce cukru
skořice podle chuti
100 g čokolády
2 lžíce kokosu
Jablka, oloupeme, nastrouháme a smícháme s 2 lžícemi cukru a se skořicí podle chuti. Po chvíli odebereme přebytečnou šťávu. Čokoládu nastrouháme nadrobno a smícháme s 2 lžícemi kokosu.
Potom si připravíme těsto. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme změklou nakrájenou héru nebo máslo, rum a šleháme dohladka. Potom postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a 150 ml mléka, aby spodní část těsta byla trochu tužší. Polovinu těsta vylijeme na plech s pečícím papírem a druhou polovinu ještě rozředíme 50 ml mléka, aby se lépe roztírala. Na spodní část těsta rozprostřeme nastrouhaná jablka. Navrch nalijeme druhou část těsta a rozetřeme, aby jablka nebyla vidět.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 20 minut. Potom posypeme nastrouhanou čokoládou s kokosem. Dáme ještě na 7 - 10 minut péct. Necháme vychladnout a můžeme podávat.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Kuřecí maso s omáčkou se špenátem
» Krůtí maso s mozzarellou a bylinkami
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt