Recepty » Moučníky » Šlehačková bábovka

Šlehačková bábovka

Bábovku jde připravit rychle a jednoduše. Navíc k přípravě nepotřebujeme žádně speciální suroviny.

Suroviny:
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek cukru
1 smetana 30 % 250 ml
3 vejce
½ hrnku mléka
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Do cukru dáme 3 vejce a šleháme do pěny. Přidáme smetanu a opět šleháme až se tvoří pěna. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec přidáme mléko. Důkladně prošleháme a těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Dáme do předehřáté trouby na cca 180°C a pečeme 45 – 50 minut (podle trouby). Na závěr hlídáme aby se bábovka nepřipálila a zároveň byla dostatečně upečená, což vyzkoušíme špejlí.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Tvarohové palačinky

» Drobenkový švestkový koláč

» Vanilková bábovka

» Kynutý koláč s tvarohem, mákem a povidly

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2021 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt