Recepty » Ryby » Filé na grilu
Filé z aljašské tresky na grilu s kořením, bazalkou a podáváme s bramborami.
Suroviny:
2 porce filé z aljašské tresky
2 lžičky sójové omáčky
citronová šťáva
2 lžičky bazalky
grilovací koření
olej
Filé necháme rozmrazit, pokapeme sójovou omáčkou, citronovou šťávou a posypeme grilovacím kořením a bazalkou. Pokapeme olejem. Dáme na gril nebo grilovací pekáč do trouby a grilujeme asi 20 minut (podle teploty to může být i více) a kontrujeme, aby filé bylo dostatečně tepelně upravené ale zároveň se nepřipálilo. Asi v polovině doby otočíme kusy a můžeme ještě posypat grilovacím kořením, bazalkou z druhé strany a pokapat ještě trochu olejem. Když je filé hotové, podáváme ho s chlebem nebo s bramborami, které můžeme posypat např. pažitkou.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt