Recepty » Ryby » Filé na grilu

Filé na grilu

Filé z aljašské tresky na grilu s kořením, bazalkou a podáváme s bramborami.

Suroviny:
2 porce filé z aljašské tresky
2 lžičky sójové omáčky
citronová šťáva
2 lžičky bazalky
grilovací koření
olej

Postup přípravy

Filé necháme rozmrazit, pokapeme sójovou omáčkou, citronovou šťávou a posypeme grilovacím kořením a bazalkou. Pokapeme olejem. Dáme na gril nebo grilovací pekáč do trouby a grilujeme asi 20 minut (podle teploty to může být i více) a kontrujeme, aby filé bylo dostatečně tepelně upravené ale zároveň se nepřipálilo. Asi v polovině doby otočíme kusy a můžeme ještě posypat grilovacím kořením, bazalkou z druhé strany a pokapat ještě trochu olejem. Když je filé hotové, podáváme ho s chlebem nebo s bramborami, které můžeme posypat např. pažitkou.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Tuňákové rizoto

» Losos s rajčatovou omáčkou

» Filé z aljašské tresky na houbách s hořčicí

» Filé na kari s pepřem

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt