Recepty » Vepřové maso » Zapečené kotlety s bramborami a bylinkami
Vepřové plátky z kotlet zapečené s bramborami, bylinkami, zeleninou a smetanou.
Suroviny:
6 – 8 plátků kotlet
1 kg brambor (nebo podle velikosti zapékací mísy)
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička oregana
1 lžička tymiánu
1 lžička bazalky
mletá červená paprika
sůl
pepř
smetana ke šlehání (30%)
1 – 2 mrkve
1 – 2 cibule
2 stroužky česneku
50 g strouhaného sýra
50 g tvrdého sýra
Plátky masa lehce naklepeme rukou, osolíme a opepříme z obou stran. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabší plátky. Cibuli nakrájíme na plátky a rozdělíme na dílky. Česnek nakrájíme na plátky. Sýr a mrkev nakrájíme na kostičky. Zapékací mísu vymažeme tukem (sádlem, máslem nebo ztuženým tukem a vysypeme strouhankou. Na dno dáme nejprve vrstvu brambor, na ni cibuli, přidáme pár plátku česneku a několik kostiček sýra a mrkve. Dáme první vrstvu masa. Posypeme částí bylinek, můžeme ještě lehce osolit a pokračujeme dalšími vrstvami podle předchozího pořadí. Navrch dáme poslední vrstvu brambor,zakapeme sójovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem, mletou paprikou a pepřem a vše zalijeme smetanou. Pečeme v troubě na 200°C nejprve asi 1 hodinu přiklopené a potom mísu odklopíme a pečeme dalších 30 – 60 minut, podle toho, jak jsou měkké brambory. Když jsou brambory a maso měkké, podáváme na talířích a můžeme posypat petrželovou natí.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Kuřecí maso s omáčkou se špenátem
» Krůtí maso s mozzarellou a bylinkami
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt