Recepty » Vepřové maso » Kotlety na paprice s koprovou omáčkou

Kotlety na paprice s koprovou omáčkou

Vepřové maso na paprice a cibuli s koprovou omáčkou a s bramborami posypanými petrželí.

Suroviny:
4 vepřové kotlety
1 červená paprika
1 cibule
3 lžíce kopru (čerstvý nebo sterilovaný)
pepř
sůl
olej
1 smetana ke šlehání (30 % tuku)

Postup přípravy

Maso lehce naklepeme rukou, osolíme a opepříme. Po stranách nařízneme, aby se maso nekroutilo. Papriku nakrájíme na kostičky a cibuli na kolečka a rozdělíme na části. Na pánvi rozehřejeme malé množství oleje a krátce na něm restujeme cibuli s paprikou. Asi po 3 minutách přidáme plátky masa a opékáme z každé strany asi 2 – 3 minuty, dokud neztratí maso syrový vzhled. Potom vše podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme asi 30 minut tak, aby bylo maso měkké. Přidáme kopr a smetanu, promícháme a asi ještě 10 minut dusíme. Podáváme s bramborami posypanými petrželovou natí.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Těstoviny s masem, mrkví a paprikou

» Kýta s hořčicí na paprice a cibuli

» Přírodní kotlety bez tuku

» Kotlety s čínskou zeleninou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2020 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt