Recepty » Vepřové maso » Kotlety na paprice s koprovou omáčkou
Vepřové maso na paprice a cibuli s koprovou omáčkou a s bramborami posypanými petrželí.
Suroviny:
4 vepřové kotlety
1 červená paprika
1 cibule
3 lžíce kopru (čerstvý nebo sterilovaný)
pepř
sůl
olej
1 smetana ke šlehání (30 % tuku)
Maso lehce naklepeme rukou, osolíme a opepříme. Po stranách nařízneme, aby se maso nekroutilo. Papriku nakrájíme na kostičky a cibuli na kolečka a rozdělíme na části. Na pánvi rozehřejeme malé množství oleje a krátce na něm restujeme cibuli s paprikou. Asi po 3 minutách přidáme plátky masa a opékáme z každé strany asi 2 – 3 minuty, dokud neztratí maso syrový vzhled. Potom vše podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme asi 30 minut tak, aby bylo maso měkké. Přidáme kopr a smetanu, promícháme a asi ještě 10 minut dusíme. Podáváme s bramborami posypanými petrželovou natí.
Diskuse k článku (0)
» Těstoviny s masem, mrkví a paprikou
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Kuřecí maso s omáčkou se špenátem
» Krůtí maso s mozzarellou a bylinkami
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt