Recepty » Vepřové maso » Kotlety s česnekem a pepřem
Vepřové kotlety s česnekem, tymiánem a pepřem. Jako přílohu si připravíme kari rýží.
Suroviny:
4 plátky vepřových kotlet
2 - 3 stroužky česneku
čerstvě drcený barevný pepř (lepší aroma a chuť)
tymián podle chuti (asi lžička nebo o něco více, když je čerstvě natrhaný)
sůl
sójová omáčka
olej
Plátky masa naklepeme rukou a pokapeme sójovou omáčkou z obou stran. Česnek prolisujeme a natřeme na plátky masa. Posypeme tymiánem a drceným pepřem a případně můžeme ještě lehce osolit, ale pozor sójová omáčka je dost slaná, tak ať se maso nepřesolí. Dáme na tác a přikryjeme potravinářskou fólií a necháme několik hodin v chladu odstát. Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme maso z obou stran. Potom podlijeme vodou a dusíme. Když je maso měkké, necháme vydusit přebytečnou vodu a podáváme s rýží, do které dáme při vaření lžičku kari koření.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt