Recepty » Vepřové maso » Kotlety s česnekem a pepřem

Kotlety s česnekem a pepřem

Vepřové kotlety s česnekem, tymiánem a pepřem. Jako přílohu si připravíme kari rýží.

Suroviny:
4 plátky vepřových kotlet
2 - 3 stroužky česneku
čerstvě drcený barevný pepř (lepší aroma a chuť) tymián podle chuti (asi lžička nebo o něco více, když je čerstvě natrhaný)
sůl
sójová omáčka
olej

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme rukou a pokapeme sójovou omáčkou z obou stran. Česnek prolisujeme a natřeme na plátky masa. Posypeme tymiánem a drceným pepřem a případně můžeme ještě lehce osolit, ale pozor sójová omáčka je dost slaná, tak ať se maso nepřesolí. Dáme na tác a přikryjeme potravinářskou fólií a necháme několik hodin v chladu odstát. Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme maso z obou stran. Potom podlijeme vodou a dusíme. Když je maso měkké, necháme vydusit přebytečnou vodu a podáváme s rýží, do které dáme při vaření lžičku kari koření.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Přírodní kotlety bez tuku

» Kotlety s čínskou zeleninou

» Kotlety na paprice s koprovou omáčkou

» Kotlety s jalovcem

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt