Recepty » Vepřové maso » Vepřový steak s pyré

Vepřový steak s pyré

Vepřové maso z panenky jako steak s pyré připravené z ovoce a zeleniny, konkrétně z jablek a paprik a plněná rajčata dušenými žampiony.

Suroviny:
Vepřové maso, nejlépe 2 vepř. panenky
sůl, pepř, olej
2 cibule
4 rajčata
4 větší žampiony
strouhaný sýr
4 jablka
2 papriky 1 červená 1 zelená

Postup přípravy

Maso nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Rajčata vydlabeme a naplníme dušenými žampiony, navrch posypeme strouhaným sýrem. Jablka oloupeme, vyjmeme jaderníky, nakrájíme na kostičky, papriky očistíme a rovněž nakrájíme na kostičky.

Maso opékáme na oleji za stálého obracení, potom snížíme teplotu, přidáme nakrájenou cibuli a ještě asi 5 minut opékáme.

Jablka a papriky dáme na rozehřáté máslo, nepatrně osolíme a ocukrujeme a dusíme asi 10 minut.

Uvařené brambory dáme na plech, přidáme rajčata, pokapeme olejem a společně opékáme v troubě asi 15 minut.

Maso, pyré a brambory s rajčaty je dobré připravovat ve stejném čase, aby bylo vše udělané najednou. Je to náročné, ale výsledek výborný.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Jednoduché přírodní kotlety

» Zapečené vepřové se smetanou

» Rolády s nádivkou a s fazolkami

» Plátky na žampionech se zeleninou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt