Recepty » Vepřové maso » Plátky na žampionech se zeleninou
Pestrost jídla je velmi důležitá. Vepřové maso společně se žampiony a zeleninou tento požadavek bezezbytku splňuje.
Suroviny:
4 vepřové plátky
¼ kg žampionů
sůl, pepř, olej
brambory
2 papriky
3 cibule
sáček špenátu (listový mražený je lepší)
3 mrkve
¼ celeru
3 vajíčka
Plátky masa osolíme, opepříme a na pánvi orestujeme na cibuli. Poté trochu podlijeme a dusíme doměkka. Před dokončením přidáme oloupané žampiony na půlky a dusíme asi 10 minut. Podáváme s opečenými bramborami v troubě. Brambory nakrájíme na čtvrtky, dáme osolené na plech a pokapeme olejem. Pečeme 20 minut. Přidáme 2 cibule , 2 papriky na klínky, promícháme a pečeme ještě dalších 20 minut. Jako příloh podáváme dušený špenát s vařeným vajíčkem, vařenou mrkev a kousek celeru a jakékoliv množství a druh syrové zeleniny.
Diskuse k článku (0)
» Zapečené vepřové se smetanou
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
» Svíčková na smetaně z vepřové kýty
» Kýta na žampionech s omáčkou
» Obalované rybí filé s česnekem
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt