Recepty » Vepřové maso » Zapečené vepřové se smetanou
Vepřové maso (použít lze i kuřecí) zapečeme společně s bramborami, žampiony, zeleninou a smetanou.
Suroviny:
1 kg vepřové plece
¼ kg žampionů
1 velká cibule
3 rajčata
2 zelené papriky
100 g strouhaného sýra
sůl, pepř, olej
1 smetana 30 %
brambory
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme maso a opečeme, osolíme, opepříme. Nakonec dáme žampiony, trochu podlijeme vodou a směs dusíme asi ½ hodiny, až se vydusí tekutina. Tuto směs přendáme na dno zapékací misky. Poklademe krájenými rajčaty a paprikami na plátky. Asi 5 velkých brambor oloupeme a nakrájíme na plátky a rozložíme navrch. Zalijeme smetanou, ještě osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Pečeme v troubě při 200°C asi 40 minut zakryté alobalem. Poté alobal sundáme, vydatně zasypeme sýrem a zapečeme sýr dohněda. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt