Recepty » Vepřové maso » Vepřové se zelím a žampiony

Vepřové se zelím a žampiony

Plněná vepřová kýta směsí ze zelí a žampionů. Podáváme s bramborovými knedlíky.

Suroviny:
0,75 - 1 kg vepřové kýty
200 g zelí
3 stroužky česneku
1 cibule
100 g žampionů
vývar
hladká mouka
sůl
pepř
1 lžička oregana
olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek a žampiony na plátky. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme česnek a houby. Chvilku opékáme. Potom přidáme zelí a oregano a ještě chvilku opékáme. Podle chuti osolíme a opepříme. Na plátky masa dáme připravenou směs a jednotlivé plátky zavineme a spíchneme jehlicí. Maso obalíme v mouce a dáme do zapékací misky, kterou vymažeme trochou oleje nebo tukem. Podlijeme vývarem a pečeme v troubě asi 40 minut. Když je maso měkké, dáme ho na talíře a podáváme s knedlíkem nebo bramborovým knedlíkem.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Bavorské vepřové závitky

» Pečené vepřové plátky s cibulí

» Maso po milánsku

» Kotlety v hořčičné marinádě

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2019 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt