Recepty » Vepřové maso » Pečené vepřové plátky s cibulí

Pečené vepřové plátky s cibulí

Plátky z vepřové kýty s česnekem, cibulí, rajčatovým pyré a bílým vínem. Jako příloha hranolky.

Suroviny:
vepřová kýta cca 0,5 kg
4 stroužky česneku
2 – 3 cibule
2 dl bílého vína
sůl
pepř
1 lžíce sójové omáčka
1 lžíce worcesteru
3 lžíce rajčatového pyré
1 lžička mleté papriky

Postup přípravy

Maso nakrájené na plátky naklepeme rukou, nařízneme po krajích, osolíme a opepříme a potřeme utřeným česnekem. Do pekáče dáme olej, nakrájenou cibuli na plátky. Krátce osmahneme, přidáme plátky masa. Přidáme směs se sójovou omáčku, worcesterem, rajčatovým pyré a vínem. Přikryjeme a v troubě pečeme maso do změknutí. Občas přelijeme výpekem a nakonec posypeme mletou červenou paprikou a necháme ještě chvilku prohřívat. Podáváme s bramborami, opečenými bramborami nebo s hranolky.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Kotlety na hořčici

» Kotlety s cuketou

» Bavorské vepřové závitky

» Vepřové maso na bílém víně

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2019 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt