Recepty » Vepřové maso » Pečené vepřové plátky s cibulí
Plátky z vepřové kýty s česnekem, cibulí, rajčatovým pyré a bílým vínem. Jako příloha hranolky.
Suroviny:
vepřová kýta cca 0,5 kg
4 stroužky česneku
2 – 3 cibule
2 dl bílého vína
sůl
pepř
1 lžíce sójové omáčka
1 lžíce worcesteru
3 lžíce rajčatového pyré
1 lžička mleté papriky
Maso nakrájené na plátky naklepeme rukou, nařízneme po krajích, osolíme a opepříme a potřeme utřeným česnekem. Do pekáče dáme olej, nakrájenou cibuli na plátky. Krátce osmahneme, přidáme plátky masa. Přidáme směs se sójovou omáčku, worcesterem, rajčatovým pyré a vínem. Přikryjeme a v troubě pečeme maso do změknutí. Občas přelijeme výpekem a nakonec posypeme mletou červenou paprikou a necháme ještě chvilku prohřívat. Podáváme s bramborami, opečenými bramborami nebo s hranolky.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Jablkový moučník s čokoládou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt