Recepty » Vepřové maso » Kotlety s čínskou zeleninou
Vepřové kotlety připravíme jako směs s čínskou zeleninou, s česnekem, cibulí, žampiony, bylinkami a kořením. Směs se hodí k rýži nebo třeba také k bramborákům.
Suroviny:
0,5 kg kotlet
3 lžíce kečupu
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce maggi
oregano
bazalka
pepř
mletá paprika
15 oliv
2 stroužky česneku
1 cibule
150 g žampionů
150 g čínské zeleniny (prodává se v obchodech)
olej
Maso zbavíme viditelného tuku. Nakrájíme na kostky, smícháme se sójovou omáčkou a maggi, přidáme oregano, bazalku, pepř, mletou papriku, kečup a olivy. Na pánev dáme malé množství oleje a restujeme nakrájenou cibuli na kostičky s česnekem na plátky. Přidáme směs kotlet, potom nakrájené žampiony a čínskou zeleninu. Opékáme celkem asi 30 minut. Pokud maso není ještě dost měkké, směs podlijeme trochou vody a necháme chvíli dusit. Ochutnáme a když je maso měkké, podáváme s rýží nebo těstovinami. Hodí se i k bramborákům.
Diskuse k článku (0)
» Zapečené kotlety se smetanou
» Těstoviny s masem, mrkví a paprikou
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Panzanella - salát z rajčat a chleba
» Jablkový moučník s čokoládou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt