Recepty » Vepřové maso » Kotlety s čínskou zeleninou

Kotlety s čínskou zeleninou

Vepřové kotlety připravíme jako směs s čínskou zeleninou, s česnekem, cibulí, žampiony, bylinkami a kořením. Směs se hodí k rýži nebo třeba také k bramborákům.

Suroviny:
0,5 kg kotlet
3 lžíce kečupu
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce maggi
oregano
bazalka
pepř
mletá paprika
15 oliv
2 stroužky česneku
1 cibule
150 g žampionů
150 g čínské zeleniny (prodává se v obchodech)
olej

Postup přípravy

Maso zbavíme viditelného tuku. Nakrájíme na kostky, smícháme se sójovou omáčkou a maggi, přidáme oregano, bazalku, pepř, mletou papriku, kečup a olivy. Na pánev dáme malé množství oleje a restujeme nakrájenou cibuli na kostičky s česnekem na plátky. Přidáme směs kotlet, potom nakrájené žampiony a čínskou zeleninu. Opékáme celkem asi 30 minut. Pokud maso není ještě dost měkké, směs podlijeme trochou vody a necháme chvíli dusit. Ochutnáme a když je maso měkké, podáváme s rýží nebo těstovinami. Hodí se i k bramborákům.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Zapečené kotlety se smetanou

» Těstoviny s masem, mrkví a paprikou

» Kýta s hořčicí na paprice a cibuli

» Přírodní kotlety bez tuku

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2020 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt