Recepty » Vepřové maso » Vepřová roláda a hrnkové knedlíky

Vepřová roláda a hrnkové knedlíky

Pečená roláda z vepřového masa s nádivkou z vaječné omelety a jako příloha hrnkové knedlíky.

Suroviny:
asi ¾ kg vepřové kýty
3 vajíčka
100 g šunky
1 cibule
1 sáček oliv
olej, sůl, pepř, zelená petrželka
pikantní hořčice
1 mrkev

Postup přípravy

Maso ostrým nožem rozřežeme na plát. Naklepeme, osolíme, opepříme a namažeme hořčicí. Na pánvi osmažíme cibuli, na kostičky šunku, na kostičky mrkev, přidáme sáček oliv bez nálevu. V hrnečku rozšleháme 3 vajíčka, přidáme petrželku, osolíme, opepříme, vylijeme na pánev a uděláme omeletu, kterou položíme na maso. Srolujeme a svážeme motouzem. Do pekáčku na dno dáme krájenou cibuli, přidáme roládu, přiklopíme poklicí a pečeme asi 1,5 hodiny v troubě. Z rolády odstraníme motouz, nakrájíme na plátky. Podáváme s jemnými hrnkovými knedlíky, které děláme takto.

Hrnkové knedlíky - suroviny:
2 dcl mléka
2 žloutky
3 rohlíky (asi 2 dny staré)
1 hrnek hrubé mouky
sníh ze dvou bílků
máslo

Postup přípravy

V mléce rozšleháme žloutky, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, mouku. Promícháme, přidáme sníh z bílků. 4 hrnečky vymažeme máslem, směs do nich rozdělíme a vaříme ve vodní lázni asi 0,5 hodiny. Vyklopíme, nařežeme a podáváme k masu.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Čertovský špíz

» Vepřová pečeně na zelí

» Vepřové maso s kedlubnami

» Pikantní závitky

» Pečené vepřové plátky se sýrem a šunkou

» Pečená krkovice v alobalu

» Vepřové maso na česneku

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt