Recepty » Vepřové maso » Krkovice s česnekem a cibulí
Vepřové maso z krkovice pečené s česnekem a s nakrájenou cibulí na vrchu. Jako přílohu lze zvolit rýži nebo knedlík.
Suroviny:
1 kg vepřové krkovice
2 – 3 cibule
5 stroužků česneku
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worcesteru
1 lžíce kečupu
2 lžičky sladké papriky
cukr
olej
Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli nakrájíme na plátky. Ze sójové omáčky, worcesteru, kečupu, sladké papriky a trošky cukru vytvoříme směs. Krkovici omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Připravíme si pekáč či zapékací mísu a nalijeme do ní olej. Přidáme maso a potřeme ho prolisovaným česnekem. Polijeme směsí s kořením, se sójovou omáčkou a worcesterem a navrch dáme plátky cibule. Dáme do trouby péct, podléváme vodou, aby se maso nespálilo, mělo by být ponořené do tekutiny, aby se vršek masa a cibule nepálily a pečeme do změknutí masa, cca 1 hodinu. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Kuřecí maso s omáčkou se špenátem
» Krůtí maso s mozzarellou a bylinkami
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt