Recepty » Ryby » Tuňákové rizoto
Rizoto s tuňákem, paprikou, rajčaty a ochuceno česnekem, bazalkou a sójovou omáčkou. Velký objem jídla, mnoho živin a rychlá příprava.
Suroviny:
300 g rýže
1 konzerva (175g) tuňáka v konzervě ve slaném nálevu (kousky steak)
1 rajský protlak
2 rajčata
1 červená paprika
2 stroužky česneku
1 cibule
sůl
pepř
olej
hrst bazalky nebo polévková lžíce sušené
1 polévková lžíce sójové omáčky
1 lžička kari koření
Nejprve si uvaříme rýži s kari kořením (do vody dáme lžičku kari koření). Papriku nakrájíme na proužky nebo kostky, rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na kolečky a rozdělíme na dílky, česnek nakrájíme na plátky. Rozehřejeme olej a asi 2 minuty na něm restujeme cibuli a česnek. Přidáme papriku, rajčata a opékáme asi 2 minuty. Přidáme protlak, sójovou omáčku, podle chuti osolíme, opepříme, nasypeme bazalku a promícháme. Podlijeme trochu vodou a za občasného míchání dusíme, aby zelenina trochu změkla. Z tuňáka slijeme nálev a dáme do zeleninové směsi. Jelikož tento tuňák je už tepelně upravený, stačí jen prohřát. Potom smícháme s připravenou rýží a dáme na talíře. Ozdobíme petrželovou natí a kdo má chuť, může si vše posypat strouhaným sýrem.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Kuřecí maso s omáčkou se špenátem
» Krůtí maso s mozzarellou a bylinkami
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt