Recepty » Ryby » Losos na barevném pepři
Losos na pepři, bylinkách s restovanou zeleninou a opečenými bramborami.
Suroviny:
2 porce lososa
2 stroužky česneku
1 lžička oregána
1 lžička tymiánu
1 lžička bazalky
15 kuliček barevného pepře
1 větší cibule
1 paprika
několik cherry rajčat
1 citrón
sůl
olej
provensálské bylinky na zeleninu
koření americké brambory
Rozdrtíme celý barevný pepř. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na proužky a malá rajčata rozpůlíme. Porce lososa potřeme česnekem, posypeme rozdrceným pepřem, bazalkou a oreganem. Osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Dáme na několik hodin do chladu. Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme z každé strany 5 minut. Rybu dáme stranou a uchováme v teple.
Je lepší dříve začít připravovat brambory a zeleninu, aby bylo vše připraveno ve stejný čas. Zeleninu (papriku, cibuli a cherry rajčata) orestujeme na trošce oleje tak, aby změkla, ale nepřipálila se (asi cca 10 minut). Většinou stačí opékat několik minut. Posypeme je provensálskými bylinkami a můžeme trochu osolit.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm brambory, které posypeme tymiánem, kořením na americké brambory a případně můžeme ještě podle chuti dosolit. Brambory opékáme asi 15 minut, před dokončením ochutnáme, zda nejsou uvnitř syrové. Na talíře dáme lososa, opečené brambory a posypeme restovanou zeleninou.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Kuřecí maso s omáčkou se špenátem
» Krůtí maso s mozzarellou a bylinkami
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt