Recepty » Ryby » Tuňák s olivami a s těstovinami
Tuňák připravený na olivách, česneku a cibuli s těstovinami a navrch vše posypané strouhaným sýrem.
Suroviny:
1 konzerva (175 g) tuňáka (kvalitnější celé kousky ryby) ve slaném nálevu
15 oliv ve slaném nálevu
1 cibule
2 stroužky česneku
1 rajčatový protlak nebo rajčatové pyré stejné množství
strouhaný sýr
bylinky (oregano, bazalka cca rovná čajová lžička od každého druhu)
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Z oliv slijeme slaný nálev a propláchneme ve vodě. Rozehřejeme olej na pánvi, osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme olivy a chvilku opékáme. Přidáme protlak, bylinky a na mírném ohni prohříváme. Přidáme tuňáka a necháme prohřát. Ochutnáme a případně můžeme mírně osolit podle chuti (pozor, ať se směs nepřesolí, olivy a tuňák už jsou slané). Na talíř dáme vařené těstoviny, na ně dáme směs s tuňákem a posypeme strouhaným sýrem.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
» Svíčková na smetaně z vepřové kýty
» Kýta na žampionech s omáčkou
» Obalované rybí filé s česnekem
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt