Recepty » Ryby » Tuňák s olivami a s těstovinami

Tuňák s olivami a s těstovinami

Tuňák připravený na olivách, česneku a cibuli s těstovinami a navrch vše posypané strouhaným sýrem.

Suroviny:
1 konzerva (175 g) tuňáka (kvalitnější celé kousky ryby) ve slaném nálevu
15 oliv ve slaném nálevu
1 cibule
2 stroužky česneku
1 rajčatový protlak nebo rajčatové pyré stejné množství
strouhaný sýr
bylinky (oregano, bazalka cca rovná čajová lžička od každého druhu)

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Z oliv slijeme slaný nálev a propláchneme ve vodě. Rozehřejeme olej na pánvi, osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme olivy a chvilku opékáme. Přidáme protlak, bylinky a na mírném ohni prohříváme. Přidáme tuňáka a necháme prohřát. Ochutnáme a případně můžeme mírně osolit podle chuti (pozor, ať se směs nepřesolí, olivy a tuňák už jsou slané). Na talíř dáme vařené těstoviny, na ně dáme směs s tuňákem a posypeme strouhaným sýrem.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Losos se zeleninovou směsí

» Ryba v alobalu

» Losos na barevném pepři

» Losos s žampiony

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2021 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt