Recepty » Ryby » Tuňák s rýží, mozzarellou a olivami

Tuňák s rýží, mozzarellou a olivami

Směs tuňáka se zeleninou, bylinkami, olivami a se sýrem mozzarella.

Suroviny:
300 g rýže
1 konzerva tuňáka ve slaném nálevu 175 g
1 lžička oregana
1 lžička tymiánu
1 lžička bazalky
pepř
sůl
mletá paprika
1 cibule
1 sáček oliv zbaveného nálevu
3 stroužky česneku
1 paprika
1 lžička kari koření
olej

Postup přípravy

Uvaříme rýži s kari kořením. Na oleji restujeme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, olivy zbavené nálevu, přidáme bylinky, opepříme a posypeme mletou paprikou. Několik minut mícháme. Když je zeleninou měkká, přidáme tuňáka bez slaného nálevu. Krátce prohřejeme a smícháme s uvařenou rýží. Podle chuti osolíme. Mozzarellu nakrájíme na kostičky a smícháme se směsí a podáváme. Můžeme ozdobit zeleninou, čerstvou nebo nakládanou a petrželovou natí.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Rybí filé s bylinkami a žampiony

» Losos s žampiony

» Rybí filé pikantní s barevným pepřem

» Tuňákové rizoto

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2020 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt