Recepty » Ryby » Rybí filé s bylinkami a žampiony

Rybí filé s bylinkami a žampiony

Filé z aljašské tresky připravené na bylinkách a s žampionovou směsí. Jako přílohu zvolíme brambory.

Suroviny:
rybí filé 4 ks
několik snítek tymiánu
několik lístků oregana
několik snítek kopru
několik lístků bazalky
pažitka
žampiony 200 g
1 dl červeného vína
20 g másla
olej
citron
pepř
sůl

Postup přípravy

Tymián, oregano, kopr a bazalku nasekáme nadrobno a smícháme. Filé osolíme a opepříme a na povrch dáme bylinky. Pokapeme šťávou s poloviny citronu a dáme odležet na 1 – 2 hodiny do chladu. Mezitím si nakrájíme žampiony na plátky. Na pánev dáme olej a máslo a když jsou rozehřáté, přidáme žampiony. Po krátkém opékání je osolíme a zalijeme vínem a prohříváme. Chvilku dusíme a když jsou žampiony měkké, odstavíme a dáme do tepla, aby nevychladly. Na pánev potom dáme kusy filé a na oleji opékáme několik minut. Na chvilku přikryjeme poklicí a dusíme. Potom odklopíme a smícháme s žampionovou směsí. Necháme dohromady prohřát a podáváme s bramborami posypanými nasekanou pažitkou.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Losos se zeleninovou směsí

» Ryba v alobalu

» Ryba v omáčce s olivami

» Losos se sójovou omáčkou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2019 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt