Recepty » Těstoviny » Těstoviny se špenátem
Udělat velké množství jídla za přijatelné peníze je stále více potřebnější. Těstoviny se špenátem jsou jednoduchou možností, jak si připravit poměrně hodně jídla. Přidat do nich lze i maso.
Suroviny:
500 g těstovin
1 balení mraženého špenátu
2 vejce
2 cibule
2 stroužky česneku
100 vepřového boku
150 – 200 g masa (může být vepřové nebo i kuřecí, např. kotlety nebo prsa)
sůl, pepř,
špetka chilli koření
olej
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Maso nakrájíme na kostičky, vepřový bok koupíme v balení již upečený a nakrájený na plátky a potom ho nakrájíme také na kostičky. Místo vepřového boku můžeme použít například anglickou slaninu. Česnek oloupeme a prolisujeme a 1 cibuli nakrájíme na kostičky a druhou na větší kousky. Menší kousky dáme do špenátu a větší pod maso.
Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm nejprve maso, které opepříme a posypeme špetkou chilli koření. Potom přidáme vepřový bok a nakonec přidáme cibuli. Opékáme několik minut z obou stran. Když jsou plátky vepřového boku nebo slaniny opečené dozlatova a maso dobře tepelně zpracované, dáme stranou a přikryjeme poklicí.
Mezitím už opékáme na druhé pánvi cibuli, na kterou dáme špenát a několik minut dusíme. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a necháme ještě chvilku prohřát. Nakonec přimícháme vajíčka a necháme na mírném ohni dojít přikryté poklicí. Potom smícháme špenát s těstovinami a se směsí masa a cibule, dáme na talíře a podáváme.
Diskuse k článku (0)
» Těstoviny s kuřecím, paprikou a cibulí
» Těstoviny s tuňákem, paprikami a žampiony
» Těstoviny s kuřecím a vajíčky
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt