Recepty » Drůbež » Pečená kachna
Suroviny:
1 kachna asi 2kg
sůl, kmín
Kachnu očistíme, osušíme, pořádně promažeme solí a okmínujeme. Podlijeme trochu vodou a pečeme při 200°C asi 1,5 – 2 hod. Pokud neznáme stáří drůbeže, sledujeme aby se maso zbytečně nerozpadlo nebo neusušilo. Pravidelně poléváme výpekem. Podáváme s bramborovými špalíčky a kysaným zelím. Pokud se rozhodneme pro houskový knedlík, hodí se i zelí červené.
Diskuse k článku (1)
» Houbová omáčka se smetanou a knedlíkem
» Bramboračka s čerstvými houbami
» Vánočka s rozinkami a mandlemi
» Rizoto z kuřecího s paprikou
» Rybí filé s bylinkami a žampiony
» Knedlík s vajíčkem a paprikou
» Masová fit směs s těstovinami
Copyright © 2010 - 2019 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt