Recepty » Přílohy » Červené zelí jako příloha

Červené zelí jako příloha

Červené zelí je oblíbená příloha v české kuchyni. Podávat ho lze k masu, nejčastěji k vepřovému, ale hodí se i ke krůtě...

Suroviny:
1 hlávka červeného zelí
1 cibule
1 lžíce brusinek
1 dcl červeného vína
1 lžička octa
sůl, kmín, sádlo nebo olej
cukr

Postup přípravy

Zelí očistíme od zvadlých listů, rozkrojíme na čtvrtky a vykrájíme košťály. Nakrájíme ostrým nožem na tenké nudličky, dáme do větší nádoby, osolíme, posypeme kmínem, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Měkké zelí procedíme. Do hrnce dáme asi lžíci sádla nebo olej, osmažíme nakrájenou cibuli dorůžova a přidáme scezené zelí. Přidáme lžičku octa, aby se vrátila barva. Dále přidáme víno, brusinky, podle potřeby ještě dosolíme, dosladíme a necháme tekutinu vydusit. Podáváme s knedlíkem a masem. Když nám zelí zbyde, dáme do mikrotenového sáčku a necháme zmrazit. Je pak po rozmrazení kdykoliv k použití.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Chlupaté knedlíky

» Směs na topinky

» Salát z červené řepy

» Rýže s žampiony

» Houskové knedlíčky

» Dušená rýže se zeleninou

» Bramborové knedlíky

» Bramborové krokety

» Pečené brambory

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt