Recepty » Vepřové maso » Maso s jogurtovou nádivkou

Maso s jogurtovou nádivkou

Vepřové plátky s nádivkou z jogurtu složené ze sýra, šunky, jogurtu a zeleniny.

Suroviny:
4 větší vepřové plátky, nejlépe krkovice , může být i kýta
3 cibule
sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Maso naklepeme rukou, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozprostřeme na dno větší zapékací misky. Narovnáme maso, trošku zalijeme vodou a 2 lžícemi oleje. Maso pečeme v troubě asi 30 minut, nebo podle toho, aby bylo skoro měkké. Potom navrch dáme jogurtovou nádivku a ještě asi 20 minut zapékáme. Podáváme s vařenými bramborami.

Jogurtová nádivka - suroviny:
100 strouhaného sýra nahrubo
100 g šunky na kostky
1 čerstvou papriku na proužky
2 rajčata na proužky
2 malé bílé jogurty
sůl, pepř

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme a zapečeme společně s masem.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Masové závitky se zelím na pivě

» Ovar

» Bylinkové maso

» Vepřové medailonky s nivou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt