Recepty » Vepřové maso » Bylinkové maso

Bylinkové maso

Pro přípravu použijeme dva druhy masa. Vepřové a kuřecí maso doplníme bylinkami a také rajčaty.

Suroviny:
4 větší plátky vepřové kýty
4 kuřecí řízky
1 cibule
1 plechovka italských sekaných rajčat
sůl, pepř, olej
čerstvé bylinky (např. tymián, petržel nebo i jiné), čím více, tím lépe

Postup přípravy

Plátky vepřového masa naklepeme, kuřecí necháme tak. Vepřové osolíme, opepříme a poklademe co možná nejvíce sekanými bylinkami. Navrch dáme kuřecí, kýtu přeložíme na kuřecí a zpevníme jehlicí. Na větší pánvi orestujeme cibuli, přidáme maso, opečeme společně s cibulí, podlijeme vodou a dáme do trouby dusit pod poklici. Když je maso už skoro měkké, přidáme rajčata i s nálevem, trochu osolíme a osladíme, přidáme pár lístků bazalky a odkryté dopečeme doměkka. Šťáva by měla být hustá a pikantní. Podáváme s celerovým pyré. Možno i s rýží nebo těstovinami.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Marinované lahodné špízy

» Kotlety na zelenině s bramboráčky

» Pikantní kapsička

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2021 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt