Recepty » Hovězí maso » Maďarský guláš
Gulášů máme více druhů a kdo má tento typ pokrmu rád, určitě by neměl vynechat maďarský guláš, který je kromě masa připraven i ze zeleniny.
Suroviny:
0,75 kg hovězího předního masa
50 g tuku
3 zelené papriky
2 větší rajčata
2 větší cibule
sůl
1 lžíce červené sladké papriky
vývar
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Omyjeme také zeleninu, cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata na čtvrtky a papriky na proužky. Maso nejprve opečeme na tuku, vyndáme z hrnce či pánve. Vložíme cibuli a osmahneme dorůžova. Na chvíli odstavíme, na cibuli dáme maso, podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme červenou mletou papriku, přikryjeme poklicí a dusíme maso do změknutí. Když je maso měkké, přidáme zeleninu a mírně vaříme, až zelenina změkne, ale nerozvaří se. Podávat lze s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.
Diskuse k článku (0)
» Guláš s hříbky a zelenými paprikami
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Kuřecí maso cacciatore s bazalkou a oreganem
» Libové vepřové na česneku s bramborami
» Minutka z kotlety (nebo z kuřecího)
» Kotlety s česnekem a paprikou
» Těstoviny s kuřecím a vajíčky
» Kuřecí směs na česneku s těstovinami
Copyright © 2010 - 2022 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt