Recepty » Vepřové maso » Guláš na bulharský způsob

Guláš na bulharský způsob

Guláš připravený z vepřového plecka, zeleniny (cibule, rajčata, paprika) a klobásy. Podávat lze s knedlíkem či chlebem.

Suroviny:
0,5 kg vepřového plecka
olej
3 střední cibule
2 rajčata
1 zelená paprika
1 čabajka
sůl
oregano čerstvé asi hrst (možno použít i sušené)
pepř
barevný pepř
vegeta 2 lžičky
hladká mouka
rajský protlak ½ malé plechovky

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na čtvrtky a paprika na nudličky. Na pánev dáme olej a necháme rozpálit. Osmahneme cibuli a přidáme maso. Promícháme a po chvilce přidáme protlak, oregano, podlijeme trochu vodou a dusíme, až bude maso měkké. Kontrolujeme a jakmile maso měkne, přidáme klobásu, papriku a rajčata a společně ještě dusíme, až budou všechny části pokrmu měkké. Na závěr ochutíme asi 2 lžičkami vegety. Podáváme s knedlíkem, případně s chlebem.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Bylinkové maso

» Vepřové medailonky s nivou

» Kotlety na pórku a paprice

» Vepřové na houbách s kapary

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt