Recepty » Vepřové maso » Guláš na bulharský způsob
Guláš připravený z vepřového plecka, zeleniny (cibule, rajčata, paprika) a klobásy. Podávat lze s knedlíkem či chlebem.
Suroviny:
0,5 kg vepřového plecka
olej
3 střední cibule
2 rajčata
1 zelená paprika
1 čabajka
sůl
oregano čerstvé asi hrst (možno použít i sušené)
pepř
barevný pepř
vegeta 2 lžičky
hladká mouka
rajský protlak ½ malé plechovky
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na čtvrtky a paprika na nudličky. Na pánev dáme olej a necháme rozpálit. Osmahneme cibuli a přidáme maso. Promícháme a po chvilce přidáme protlak, oregano, podlijeme trochu vodou a dusíme, až bude maso měkké. Kontrolujeme a jakmile maso měkne, přidáme klobásu, papriku a rajčata a společně ještě dusíme, až budou všechny části pokrmu měkké. Na závěr ochutíme asi 2 lžičkami vegety. Podáváme s knedlíkem, případně s chlebem.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
» Svíčková na smetaně z vepřové kýty
» Kýta na žampionech s omáčkou
» Obalované rybí filé s česnekem
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt