Recepty » Kuřecí maso » Kuřecí v žampionové omáčce s bazalkou
Kuřecí prsa dušená s žampiony a bazalkou. Podáváme s rýží.
Suroviny:
4 kuřecí prsa
Sůl
Pepř
1 lžička drceného kmínu
250 g žampionů
40 - 50 lístků bazalky
2 lžičky Solamylu
10 kuliček barevného nebo černého pepře
1 větší cibule
2 stroužky česneku
Maso lehce naklepeme rukou, osolíme a lehce opepříme. Bazalku nasekáme na drobno. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Na pánvi rozehřejeme malé množství oleje. Nejprve krátce restovat cibuli a česnek na oleji. Přidáme maso a 2 minuty opékáme z každé strany. Potom přidáme nakrájené žampiony na plátky, bazalku, celý pepř, drcený kmín a podlijeme vývarem nebo vodou a necháme dusit asi hodinu. Omáčku zahustíme Solamylem. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Jablkový moučník s čokoládou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt