Recepty » Kuřecí maso » Přírodní řízek bez tuku

Přírodní řízek bez tuku

Kuřecí řízek připravený pouze ve vlastní šťávě bez přidaného tuku. Ochuceno bylinkami. Jako příloha brambory s pažitkou.

Suroviny pro 2 porce:
2 kuřecí prsní řízky
několik snítek tymiánu
6 – 8 lístků bazalky
několik snítek kopru
10 lístků oregana
3 stroužky česneku
1 cibule
sůl
pepř
pažitka ( na brambory)

Postup přípravy

Maso naklepeme rukou, osolíme a opepříme z obou stran. Bylinky nasekáme nadrobno. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Na pánev dáme trochu vody. Až se rozehřeje, dáme na ni cibuli a za chvilku česnek. Necháme prohřívat. Potom na směs dáme plátky masa. Necháme opékat z obou stran několik minut. Podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a necháme dusit. Po 5 minutách přidáme nasekané bylinky, které dáme přímo na maso. Opět podlijeme, pokud už chybí pod masem tekutina. Přiklopíme a necháme ještě dusit asi 10 minut. Maso otáčíme a hlídáme, aby se voda zcela nevypekla. Když je maso důkladně tepelné zpracované, necháme vypéct vodu, aby nám zbylo trochu šťávy pro přelití brambor. Potom dáme na talíře, a podáváme s bramborami posypanými nasekanou pažitkou.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Řecké kuře

» Středomořské kuře

» Cuketa s těstovinami a kuřecím masem

» Kuřecí prsa s citrusovou omáčkou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2019 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt