Recepty » Vepřové maso » Kotlety na pórku a paprice
Kotlety připravené na zelenině (paprika, pórek, cibule) a poté dušené a podlité trochou červeného vermutu.
Suroviny:
Vepřové kotlety bez kosti
pórek (asi hrst)
1 červená paprika
1 cibule
sůl, pepř
olej
worcester
2 dl červeného vermutu
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme worcesterem a natřeme olejem. Necháme v lednici asi hodinu odležet. Na pánvi orestujeme hrst pórku, červenou papriku a cibuli. Na druhé pánvi opečeme na oleji kotlety. Poté maso přidáme k zelenině, podlijeme vermutem a trochou vody, přikryjeme poklicí a necháme dusit, aby maso bylo měkké. Hlídáme, aby se pokrm nespálil. Podáváme s pečenými bramborami.
Diskuse k článku (0)
» Ovar
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Panzanella - salát z rajčat a chleba
» Jablkový moučník s čokoládou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt