Recepty » Ryby » Filé s kešu ořechy
Filé z aljašské tresky s paprikami a kešu ořechy a jako příloha vařené brambory.
Suroviny na marinádu:
4 ks rybího filé
2 lžíce sladkého vína
2 lžíce oleje
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička solamylu
pepř
Suroviny:
špetka chilli koření
3 lžíce oleje
2 papriky
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička solamylu
1 lžíce sladkého vína
1 lžíce sójové omáčky
sůl
pepř
sladká mletá paprika
50 - 100 g kešu ořechu
10 kuliček celého pepře
Vytvoříme marinádu ze 2 lžic oleje, 2 lžic sójové omáčky, 2 lžic vína, 1 lžičky solamylu. Nalijeme na filé a potřeme celý povrch. Posypeme pepřem a necháme asi 1 hodinu odstát v chladu. Papriku nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky, česnek prolisujeme. Na oleji restujeme cibuli, papriku, po chvilce přidáme filé, přidáme česnek, víno, sójovou omáčku, celý pepř, chilli koření, mletou papriku, lžičku solamylu a podle chuti osolíme. Přidáme ořechy a opékáme, dokud není zelenina měkká. Kešu ořechy jsou měkké, takže je není potřeba dlouho opékat, aby byly měkčí. Pokud se nám směs připaluje a ještě není hotová, můžeme podlít trochou vody. Když se směs vypeče na tuk a vše je hotové, podáváme s bramborami.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
» Svíčková na smetaně z vepřové kýty
» Kýta na žampionech s omáčkou
» Obalované rybí filé s česnekem
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt