Recepty » Ryby » Filé na kari s pepřem
Rybí filé z aljašské tresky s kari kořením, celým pepřem, bylinkami a s restovanou zeleninou.
Suroviny:
2 kusy rybího filé
kari koření (v množství, aby pokrylo povrch filé)
citronová šťáva
celý barevný pepř
1 cibule
200 g čínské zeleniny
2 lžíce sójové omáčky
koření grilovaná zelenina
sůl
oregano 10 lístků
tymián 10 snítek
Filé polijeme sójovou omáčkou, posypeme kari kořením a vetřeme ho do povrchu. Pokapeme citronovou šťávou, dáme asi 5 kuliček pepře na kus ryby a posypeme nasekaným oreganem a tymiánem. Necháme několik hodin odležet. Na pánev dáme olej a nejprve restujeme filé asi 2 minuty, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a rozdělenou na dílky. Asi po 2 minutách přidáme čínskou zeleninu. Podle chuti přidáme koření grilovaná zelenina a případně podle chuti osolíme. Necháme dusit přikryté asi 10minut, aby zelenina změkla. Podáváme s bramborami posypanými pažitkou nebo petrželovou natí.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
» Svíčková na smetaně z vepřové kýty
» Kýta na žampionech s omáčkou
» Obalované rybí filé s česnekem
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt