Recepty » Vepřové maso » Steak z vepřové svíčkové

Steak z vepřové svíčkové

Vepřová panenka je jedno z nejkvalitnějších mas s minimem tuku. Hodí se k přípravě oblíbených steaků.

Suroviny:
pro 4 osoby
3 vepřové panenky
sůl, pepř, olej
1 velkou cibuli

Postup přípravy

Dne předem nakrájíme maso na 2 cm silné plátky. Maso nenaklepáváme. Narovnáme do misky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Dáme do lednice. V případě, že maso nespotřebujeme ještě ten samý den, vydrží takto naložené až dva dny. Na velkou pánev nalijeme trochu oleje, aby bylo pokryté dno, rozpálíme a pomalu dáváme plátky masa. Pečeme do každé straně 5 minut. Před dokončením přidáme na klínky nakrájenou cibuli a opečeme. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami a čerstvou zeleninou. Můžeme podávat i s tatarkou nebo jogurtovou omáčkou. Je to velmi rychlé, dobré a zavděčíte se všem.

Jogurtová omáčka: 1 bílý hustý jogurt
1 stroužek česneku
sůl, pepř
pokud máme pažitku nebo kopr

Do misky dáme jogurt, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a dáme nasekanou pažitku nebo kopr. Může být i obojí. Vše umícháme a podáváme k masu.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Vepřová panenka s hořčičnou omáčkou

» Čertovský špíz

» Pikantní vepřové maso v balíčku

» Kotlety na zelenině s bramboráčky

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt