Recepty » Vepřové maso » Steak z vepřové svíčkové
Vepřová panenka je jedno z nejkvalitnějších mas s minimem tuku. Hodí se k přípravě oblíbených steaků.
Suroviny:
pro 4 osoby
3 vepřové panenky
sůl, pepř, olej
1 velkou cibuli
Dne předem nakrájíme maso na 2 cm silné plátky. Maso nenaklepáváme. Narovnáme do misky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Dáme do lednice. V případě, že maso nespotřebujeme ještě ten samý den, vydrží takto naložené až dva dny. Na velkou pánev nalijeme trochu oleje, aby bylo pokryté dno, rozpálíme a pomalu dáváme plátky masa. Pečeme do každé straně 5 minut. Před dokončením přidáme na klínky nakrájenou cibuli a opečeme. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami a čerstvou zeleninou. Můžeme podávat i s tatarkou nebo jogurtovou omáčkou. Je to velmi rychlé, dobré a zavděčíte se všem.
Jogurtová omáčka: 1 bílý hustý jogurt
1 stroužek česneku
sůl, pepř
pokud máme pažitku nebo kopr
Do misky dáme jogurt, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a dáme nasekanou pažitku nebo kopr. Může být i obojí. Vše umícháme a podáváme k masu.
Diskuse k článku (0)
» Vepřová panenka s hořčičnou omáčkou
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt